Over Vincent Bijlo

Over Vincent Bijlo

Vincent Bijlo, (Amsterdam, 1965) besloot in 1988 zijn studie Nederlands af te breken om cabaretier te worden. Nederland had daar recht op, vond hij in alle bescheidenheid. Gelukkig dacht Nederland daar net zo over.

Zijn eerste voorstelling Made In Braille speelde hij 250 keer. Daarna volgden meer dan 25 solovoorstellingen en een aantal shows met anderen.

Zo treedt hij regelmatig op met Ellen ten Damme en de Konrad Koselleck Bigband met de voorstelling Het Geluid van Vrijheid, die gaat over oorlog en vrede.

Hij werkte in het verleden o.a. samen met Kamerkoor Pa.dam, pianist Maarten van Veen en de Peer Group.

Vincent: “Theater leent zich heel goed voor zowel cabaret als historische vertellingen. Wat is er nou leuker dan en een mooie avond hebben en ook nog wijzer worden?”

Naast cabaretier is Vincent ook schrijver van columns en romans. Hij schreef er tot nog toe vier. Een kinderboek is in de maak en de vijfde roman wordt in 2024 verwacht.

En dan zijn er natuurlijk ook nog podcasts. Waar haalt hij de tijd vandaan? Zelf zegt hij daarover: “Ik haast me, maar ik neem altijd de tijd, omdat ik hand in hand loop met de tijd”.